Lima Shoyu Mild 250ML
- Gratis verzending vanaf €20 binnen NL en BE
- Op voorraad: meer dan 50 stuks beschikbaar
- Vandaag voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
Toevoegen aan verlanglijstje
Saus uit natuurlijk gefermenteerde soja en tarwe
Algemeen
In Japan staan twee sauzen van gefermenteerde soja, Shoyu et Tamari, sinds eeuwen bekend als de ultieme smaakversterkers. Tegenwoordig worden deze donkerkleurige sauzen in keukens over de hele wereld gewaardeerd. Shoyu onderscheidt zich van Tamari door zijn samenstelling: Shoyu bestaat uit gefermenteerde soja en tarwe, terwijl Tamari puur gefermenteerde soja is. Shoyu heeft een zeer goede voedingswaarde: hij is rijk aan eiwitten. Bovendien is Shoyu een goede bron van mineralen als Kalium, Magnesium en Fosfor en rijk aan onontbeerlijke spoorelementen als Mangaan, Chroom, Molybdeen en Selenium. Tijdens het lange fermentatieproces zetten natuurlijke enzymen de zetmelen, de eiwitten en de vetten van de rauwe soja en van de tarwe om in gemakkelijk verteerbare (want voorverteerde) voedingsstoffen: aminozuren, poly-onverzadigde vetzuren, trage suikers... Door de fermentatie wordt melkzuur gevormd, wat zorgt voor een efficiënte opname van voedingsstoffen. Sojasaus bevat natuurlijk glutamaat, gevormd gedurende de fermentatie. Dit is een natuurlijke smaakversterker. Door het zout in uw bereidingen te vervangen door Shoyu of Tamari, of de 25% minder zout Tamari, kan het zoutgehalte in uw bereidingen met ongeveer 30% verminderen, terwijl u toch de natuurlijke smaak van de ingrediënten accentueert.
Hoe te gebruiken?
Shoyu en Tamari zijn smaakversterkers, de gezonde en vloeibare tegenhangers van het bouillonblokje. Ze passen even goed in de westerse als in de oosterse keuken. Gebruik ze niet alleen om gerechten te zouten, maar ook om de natuurlijke smaak van de ingrediënten te versterken, tijdens het koken en aan tafel. De typerende smaak van Shoyu is het resultaat van aanwezige aromatische componenten die gedurende de fermentatie gevormd worden. Deze zijn temperatuurgevoelig. Daarom is Shoyu niet bestand tegen een langdurige verwarming, en mag het dus pas aan het einde van het kookproces toegevoegd worden, zodat de smaak niet verloren gaat. Shoyu laat zich perfect combineren met pickles, wokgerechten, rijst, noedels, sushi, sashimi of gestoomde groenten, met mirin (rijstwijn), wasabi, gember of geraspte daikon.
Andere varianten
Voedingswaarde
| Per 100 ml | Per portie (5 ml) |
Energie | 315 kJ/ 75 kcal | 16 kJ/ 3.8 kcal |
Vet | 0 gram | 0 gram |
waarvan verzadigd | 0 gram | 0 gram |
Koolhydraten | 4.9 gram | 0 gram |
waarvan suikers | 1.5 gram | 0 gram |
Voedingsvezels | 0.9 gram | 0 gram |
Eiwitten | 9.6 gram | 0 gram |
Zout | 14.1 gram | 0.7 gram |
Ingrediënten
Water, sojabonen*, tarwe*, zeezout, alcohol*, A. Oryzae.
*van biologische teelt
Allergenen informatie
Bevat soja en tarwe.
Meer uit ons assortiment:
A.Vogel Molkosan Original | 500ML
-20%10,3912,99TerraSana Ume Su | 250ML
3,39Naif Baby & Kids Water Billendoe... | 162ST
-20%7,999,99Rampal Latour Marseille Zeep Extra Puur | 600GR
6,95Lima Tamari Classic Strong | 250ML
5,35
Langere levertijd voor dit product
U kunt het product gewoon bij ons bestellen, maar hou rekening met een levertijd die kan variëren van 2 tot 6 weken.
Vragen over dit product?Vraag het onze drogist
- 020-7173893nu bereikbaarbel met onze drogist
- Persoonlijke chatnu onlinechat met onze drogist
- Whatsappnu bereikbaarapp met onze drogist
- Adviesformulier