Peaks Free From Boekweitmeel 500GR
3,99
- Gratis verzending vanaf €20 binnen NL en BE
- Op voorraad: meer dan 50 stuks beschikbaar
- Vandaag voor 20:30 uur besteld, morgen in huis!
Toevoegen aan verlanglijstje
Productbeschrijving
Ingrediënten
Ingrediënten
100% boekweit.
Allergenen informatie
Vrij van gluten, ei, zuivel, tarwe en GMO.
Het ideale glutenvrije alternatief voor tarwebloem.
Algemeen
Peaks Free From Boekweitmeel is het ideale, glutenvrije alternatief voor tarwebloem. Boekweit is namelijk geen graansoort maar een struikvrucht en daardoor van nature vrij van gluten. U kunt deze fijne boekweitmeel gebruiken voor het bereiden van onder andere pannenkoeken en koekjes. Probeer bijvoorbeeld eens onderstaand recept voor boekweitkoek uit!
Recept voor Boekweitkoek
Benodigdheden:
- 150 gram boekweitmeel
- 4 eieren
- 150 gram kristalsuiker
- 150 gram boter
- +/- 5 gram gemalen kaneel
- +/- 5 gram nootmuskaat
- +/- 5 gram kruidnagelpoeder
- 50 gram Peaks Free From Crunchy Aardbei & Amandel
- een beetje abrikozenjam
Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 175°C. Splits de eieren in eidooier en eiwit. Klop in een vetvrije beslagkom de vier eiwitten met de krijstalsuiker stijf. Klop in een tweede beslagkom de vier eierdooiers met de boter luchtig en meng het boekweitmeel en kruiden erdoor. Schep het eiwit/suikermengsel voorzichtig door het boekweitmengsel. Vul een ingevette springvorm met het beslag. Bestrooi de bovenkant van het beslag met de crunchy. Bak de boekweitkoek gaar en goudbruin in de oven 45 minuten 175°C. Laat de koek afkoelen. Snijd de koek in twee lagen en bestrijk de onderste laag met abrikozenjam en leg de bovenkant er weer bovenop.
Tip: voor een eivrij recept kunt u gebruik maken van een eivervanger.
Peaks Free From Boekweitmeel is het ideale, glutenvrije alternatief voor tarwebloem. Boekweit is namelijk geen graansoort maar een struikvrucht en daardoor van nature vrij van gluten. U kunt deze fijne boekweitmeel gebruiken voor het bereiden van onder andere pannenkoeken en koekjes. Probeer bijvoorbeeld eens onderstaand recept voor boekweitkoek uit!
Recept voor Boekweitkoek
Benodigdheden:
- 150 gram boekweitmeel
- 4 eieren
- 150 gram kristalsuiker
- 150 gram boter
- +/- 5 gram gemalen kaneel
- +/- 5 gram nootmuskaat
- +/- 5 gram kruidnagelpoeder
- 50 gram Peaks Free From Crunchy Aardbei & Amandel
- een beetje abrikozenjam
Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 175°C. Splits de eieren in eidooier en eiwit. Klop in een vetvrije beslagkom de vier eiwitten met de krijstalsuiker stijf. Klop in een tweede beslagkom de vier eierdooiers met de boter luchtig en meng het boekweitmeel en kruiden erdoor. Schep het eiwit/suikermengsel voorzichtig door het boekweitmengsel. Vul een ingevette springvorm met het beslag. Bestrooi de bovenkant van het beslag met de crunchy. Bak de boekweitkoek gaar en goudbruin in de oven 45 minuten 175°C. Laat de koek afkoelen. Snijd de koek in twee lagen en bestrijk de onderste laag met abrikozenjam en leg de bovenkant er weer bovenop.
Tip: voor een eivrij recept kunt u gebruik maken van een eivervanger.
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 1482 kJ / 350 kcal |
Vetten | 3.2 gram |
waarvan verzadigd | 0.66 gram |
waarvan enkelvoudig onverzadigd | 1.23 gram |
waarvan meervoudig onverzadigd | 1.17 gram |
Koolhydraten | 65.9 gram |
waarvan suikers | 1.16 gram |
Voedingsvezels | 3.0 gram |
Eiwitten | 8.4 gram |
Zout | 0.1 gram |
100% boekweit.
Allergenen informatie
Vrij van gluten, ei, zuivel, tarwe en GMO.
Meer uit ons assortiment:
Peaks Free From Rijstmeel | 400GR
2,99Metagenics MitoDyn Capsules | 60CP
-40%31,7952,98Peaks Free From Pannenkoekenmix | 300GR
3,19Your Organic Nature Bruine Rijst Fusilli | 500GR
3,99TerraSana Havermeel Glutenvrij | 500GR
3,59
Langere levertijd voor dit product
U kunt het product gewoon bij ons bestellen, maar hou rekening met een levertijd die kan variëren van 2 tot 6 weken.
Vragen over dit product?Vraag het onze drogist
- 020-7173893
- Persoonlijke chat
- Adviesformulier