Lima Tamari Classic Strong 500ML
- Gratis verzending vanaf €20 binnen NL en BE
- Op voorraad: meer dan 50 stuks beschikbaar
- Vandaag voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
Toevoegen aan verlanglijstje
Saus uit natuurlijk gefermenteerde soja
Algemeen
Lima Tamari Classic Strong is een saus uit natuurlijk gefermenteerde soja. In Japan staan twee sauzen van gefermenteerde soja, Shoyu en Tamari, sinds eeuwen bekend als de ultieme smaakversterkers. Tegenwoordig worden deze donkerkleurige sauzen in keukens over de hele wereld gewaardeerd. Shoyu onderscheidt zich van Tamari door zijn samenstelling: Shoyu bestaat uit gefermenteerde soja en tarwe, terwijl Tamari puur gefermenteerde soja is. Tamari heeft een zeer goede voedingswaarde: hij is rijk aan eiwitten. Bovendien is hij een goede bron van mineralen als Kalium, Magnesium en Fosfor en rijk aan onontbeerlijke spoorelementen als Mangaan, Chroom, Molybdeen en Selenium. Tijdens het lange fermentatieproces zetten natuurlijke enzymen de zetmelen, de eiwitten en de vetten van de rauwe soja om in gemakkelijk verteerbare (want voorverteerde) voedingsstoffen: aminozuren, poly-onverzadigde vetzuren, trage suikers... Door de fermentatie wordt melkzuur gevormd, wat zorgt voor een efficiënte opname van voedingsstoffen. Tamari bevat natuurlijk glutamaat, gevormd gedurende de fermentatie. Dit is een natuurlijke smaakversterker. Door het zout in de bereidingen te vervangen door Shoyu of Tamari, of de 25% minder zout Tamari, kan het zoutgehalte in uw bereidingen met ongeveer 30% verminderen, terwijl u toch de natuurlijke smaak van de ingrediënten accentueert.
Hoe te gebruiken?
Shoyu en Tamari zijn smaakversterkers, de gezonde en vloeibare tegenhangers van het bouillonblokje. Ze passen even goed in de westerse als in de oosterse keuken. Gebruik ze niet alleen om gerechten te zouten, maar ook om de natuurlijke smaak van de ingrediënten te versterken, tijdens het koken en aan tafel. De smaak van Shoyu wordt gekenmerkt door een oprechte alcoholtoets, die het resultaat is van de fermentatie van de tarwe. Dat is de reden waarom het product niet bestand is tegen een langdurige verwarming, en waarom het dus pas aan het einde van het kookproces toegevoegd mag worden, zodat de smaak niet verloren gaat. Shoyu laat zich perfect combineren met pickles, wokgerechten, rijst, noedels, sushi, sashimi of gestoomde groenten, met mirin (rijstwijn), wasabi, gember of geraspte daikon.
Voedingswaarde
| Per 100 ml | Per portie van 5 ml |
Energie | 346 kJ/ 82 kcal | 17 kJ/ 4.1 kcal |
Vet | 0 gram | 0 gram |
waarvan verzadigd | 0 gram | 0 gram |
Koolhydraten | 5.8 gram | 0 gram |
waarvan suikers | 1.7 gram | 0 gram |
Voedingsvezels | 0.9 gram | 0 gram |
Eiwitten | 10 gram | 0.5 gram |
Zout | 13.6 gram | 0.7 gram |
Ingrediënten
water, sojabonen*, zeezout, alcohol*, A. Oryzae.
*van biologische teelt
Allergenen informatie
Bevat soja.
Meer uit ons assortiment:
Vitals Quercetine-PS Capsules | 60CP
-20%23,1628,95Vitakruid Magnesium 150 Malaat Tabletten | 90TB
-25%19,4225,90Lima Shoyu Mild | 1LT
11,54Breizh Import Breizh Grof Keltisch Zeezout | 2,5KG
8,50Yakso Ketjap Manis Zonder Zout | 250ML
2,99
Langere levertijd voor dit product
U kunt het product gewoon bij ons bestellen, maar hou rekening met een levertijd die kan variëren van 2 tot 6 weken.
Vragen over dit product?Vraag het onze drogist
- 020-7173893nu bereikbaarbel met onze drogist
- Persoonlijke chatnu onlinechat met onze drogist
- Whatsappnu bereikbaarapp met onze drogist
- Adviesformulier