DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024
Betadine Scrub 500ML
Betadine Scrub 500ML

Betadine Scrub 500ML

17,29
  • Merk: Betadine
  • Inhoud: 500ML
  • EAN: 8712207038411
  • Geneesmiddel:

    lees voor gebruik de bijsluiter

  • Gratis verzending vanaf €20 binnen NL en BE
  • Op voorraad: meer dan 50 stuks beschikbaar
  • Vandaag voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
  • U kunt maximaal 3 stuks per persoon bestellenAanbiedingsprijs voor dit product geldt alleen voor verzendingen binnen Nederland!

Toevoegen aan verlanglijstje

×

of

Productbeschrijving

Desinfectant

Algemeen
Betadine Scrub is een desinfectans (ziektekiemdodend middel) waarvan het actieve bestanddeel, povidonjood, een snelle en lang aanhoudende micro-organismedodende (doden van uitsluitend microscopisch waarneembare organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen) werking heeft. De werking berust op geleidelijk uit deze verbinding vrijkomend jodium dat geen pijn veroorzaakt bij contact met de huid. Door de bruine kleur, die duidt op de aanwezigheid van jodium, is de plaats zichtbaar waar gedesinfecteerd is. De desinfecterende werking van Betadine duurt voort zolang de bruine kleur zichtbaar is. Povidonjood is een desinfectans met een werking tegen een groot aantal micro-organismen. Ongevoeligheid van bacteriën voor Betadine is niet waargenomen.

Dosering
Chirurgische handdesinfectie: De natte handen en onderarmen (tot over de ellebogen) met 5 ml van dit middel inwrijven en grondig borstelen gedurende 2½ minuut. Spoel af en herhaal daarna dezelfde procedure.
Pre-operatieve huiddesinfectie bij patiënten: Bij patiënt het operatieveld bevochtigen en grondig inwrijven met dit middel gedurende 5 minuten. Het schuim verwijderen met een vochtig, steriel gaasje en vervolgens een desinfectans opbrengen.
De werking van dit middel berust op geleidelijk uit deze verbinding vrijkomend jodium dat geen pijn veroorzaakt bij contact met de huid. Door de bruine kleur, die duidt op de aanwezigheid van jodium, is de plaats zichtbaar waar gedesinfecteerd is. De desinfecterende werking van Betadine duurt voort zolang de bruine kleur zichtbaar is.

Waarschuwingen
Bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik houden van jonge kinderen.Bewaren in de oorspronkelijke verpakking.De tube zorgvuldig gesloten houden.Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden opde tube na EXP. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag uw apotheker wat u met geneesmiddelen moet doen die u niet meer gebruikt. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering.
Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product.
Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.
Meer informatie over Keurmerk Zelfzorg Online
Voor advies kunt u terecht bij onze gediplomeerde drogisten.

ema

Medische informatie

EAN-code8712207038411
Registratienummer08939
ProductnaamBetadine scrub
RegistratiecodeRVG
ATC-codeD08AG02
Netto inhoud500 ML
GPC-nummer10000885
GPC-omschrijvingAntiseptica/desinfectie
Dosering5 ml
GebruiksadviesDesinfectie van de handen van chirurgen voor een operatie: De natte handen en onderarmen (tot over de ellebogen) met 5 ml van dit middel inwrijven en grondig borstelen gedurende 2,5 minuut. Spoel af en herhaal daarna dezelfde procedure. Huiddesinfectie bij patiënten voor een operatie: Bij patiënt het operatieveld bevochtigen en grondig inwrijven met dit middel gedurende 5 minuten. Het schuim verwijderen met een vochtig, steriel gaasje en vervolgens een desinfectans opbrengen. Vlekken op de huid en linnengoed, wol en zijde kunnen gemakkelijk met water worden verwijderd. Een lichte verkleuring van sommige kunstvezels verdwijnt na behandeling met verdunde ammonia.
BewaarinstructieBuiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
RisicowaarschuwingSpoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak.
Afleverstatus codeUAD
Afleverstatus omschrijvingUitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvormzeep
Te gebruiken bijTe gebruiken voor desinfectie van de handen van chirurgen en huiddesinfectie bij patiënten voor een operatie.
Niet gebruiken bijNiet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Bij een verhoogde werking van de schildklier (hyperthyreoïdie) of een andere schildklierafwijking dit middel niet gebruiken op grote huidoppervlakken.
ZwangerschapHeeft niet de voorkeur, overleg met je arts
BorstvoedingHeeft niet de voorkeur, overleg met je arts
Gebruiksbeperking-Vermijd langdurig blootstelling van een grotere hoeveelheid Betadine op de huid. -Wees voorzichtig met het gebruik bij schildklieraandoeningen, nierfunctiestoornissen en bij een huidbehandeling met een middel met kwik. -Niet gebruiken ter voorkoming tetanus. -Uitsluitend voor uitwendig gebruik.
HuisartsBij wonden met veel zand of vuil erin of bij een ontstoken wond die rood is, klopt en/of waar pus uitkomt. Bij wonden die verslechteren of na één week nog niet is verbeterd of genezen. Als een open wond na 2 dagen nog pijnlijk is. Bij brandwonden: groter dan ½ hand van persoon die zich heeft verbrand; in het gezicht, op handen of voeten; bij een baby of kleuter.
Werkzame stoffenpovidonjood 75 mg/ml
DocumentLees voor gebruik de bijsluiter:
ToepassingsgebiedDesinfectie van de huid
Hulpstoffenammonium nonylfenoxypoly(ethyleenoxy)ethanolsulfaat:
natriumhydroxide (E 524):
laurinezuurdiethanolamide:
gezuiverd water:

Andere varianten

Betadine Scrub 120ML

Ingrediënten

De werkzame stof in dit middel is: povidon jodium. De hulpstoffen in dit middel zijn: ammonium nonylfenoxypoly(ethyleenoxy)ethanolsulfaat, natriumhydroxide, laurinezuurdiethanolamide en gezuiverd water.

Bijsluiter

Meer uit ons assortiment:

  • Betadine Jodium Oplossing 500ML

    Betadine Jodium Oplossing | 500ML

    17,19
  • Gratis verzending Priorin Haar Capsules 120CP

    Priorin Haar Capsules | 120CP

    -26%
    42,95
    57,99
  • Nivea Sun Protect & Hydrate Zonnespray SPF50+ 200ML

    Nivea Sun Protect & Hydrate Zonne... | 200ML

    -50%
    12,75
    25,49
  • De Traay Zonnebloem Raathoning Biologisch 250GR

    De Traay Zonnebloem Raathoning Biolo... | 250GR

    9,95
  • Healthypharm Paracetamol 500mg Tabletten 50TB

    Healthypharm Paracetamol 500mg Tabletten | 50TB

    1,49